Top Social

Vauva- ja perheruokareseptejä oman kodin koekeittiöstä

Höyryttämällä supersoseita?

4/17/2015


Höyrytys säilyttää hyvin ravintoaineet. Kun kiinteitä aloittelevan naperoisen annoskoot ovat vielä varsin pieniä, näin saan tarjottua hänelle mahdollisimman ravintorikasta apetta -  supersoseita ;)

Höyrykypsennys säilyttää ruoan ravintoaineet paremmin kuin vedessä keittäminen. Myös maku ja väri sekä ruoan rakenne pysyvät houkuttelevina. Höyrytetyt perunat, porkkanat ja parsakaali näyttivätkin herkullisen värikkäiltä ja maut olivat aromikkaita - maistuivat siis myös meille aikuisille!

Ennakko-odotuksistani huolimatta höyrytys osoittautui helpoksi ja vaivattomaksi kokkaustavaksi. Eikä se loppujen lopuksi vie aikaakaan juurikaan keittämistä kauempaa. Höyrytysritilä on näppärä apuväline. Sen avulla höyrytys onnistuu tavallisessa kattilassa, eikä erillistä höyrykattilaa tarvita. Itselläni käytössä on silikoninen versio, joka säästää ihanasti säilytystilaa. Siitä en luovu!

Liedellä höyrystyy paraikaa uusi satsi parsakaalia - kohta surautellaan soseeksi ja sitten taas maistellaan! Maiskis!


Post Comment
Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!