Top Social

Vauva- ja perheruokareseptejä oman kodin koekeittiöstä

Riihitontun ohrainen joulupuuro, 6kk+

12/24/2015

Vaikka meillä ollaankin vannoutuneita mikropuurojen suosijoita, on joskus mukavaa "hidastaa" ja valmistaa puuro perinteisesti kattilassa liedellä haudutellen.

Fiskarsin joulumarkkinoilta tarttui mukaan Riihipuodin myllyn ohrahiutaleita, joista syntyy nopeasi hauduttamalla ihana, samettisen pehmeä puuro. Kun sekaan heittää vielä omenaa, puolukoita ja karpaloita syntyy juhlapuuro koko perheen viikonloppuaamujen ilahduttajaksi tai mikseipä vaikka aattoaamun perinteisen riisipuuron haastajaksi.

Riihitontun ohrainen joulupuuro, 6kk+


Reseptillä syntyy puuroa 2:lle aikuiselle ja lapselle.
Ohje laadittu Riihipuodin myllyn perusohjeen
pohjalta.

1 l vettä*
2,5 dl ohrahiutaleita
1-2 dl kauramaitoa



2-3 omenaa hienoksi raastettuna
1-2 dl puolukoita ja/tai karpaloita
(kotimaisia)

ripaus kanelia


  • Lämmitä vesi kiehuvaksi kattilassa ja lisää ohrahiutaleet vispilällä sekoittaen. 
  • Sammuta liesi ja jätä puuro hautumaan kattilaan n. 20 minuutiksi kannen alla.
  • Lisää haudutuksen loppupuolella jäiset marjat, kauramaito, omenat hienoksi raastettuina sekä ripaus kanelia.
*Puuron voi myös keittää maitoon. Käytä silloin vähemmän hiutaleita (n.1,8 - 2 dl) ja jätä kauramaito lisäämättä haudutusvaiheessa.



Rauhallista ja hidasta joulunaikaa,

-M


 
Post Comment
Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!